De juristen van de WOZMeester werken in de bezwaartermijn elke dag tot 20.00 uur door!
Uw bezwaar op tijd de deur uit!
Gratis aanmelden

Kent u iemand die de WOZ-check kan gebruiken? Tip deze vriend dan door hier het e-mailadres in te vullen en hij of zij krijgt een e-mail.

 

De WOZ Meester
info@dewozmeester.nl
T: 072-5724191

De WOZ Meester is een onderdeel
van Florissant Wonen


Nieuws overzicht

Uw WOZ-beschikking en de gemeentelijke lasten

Werden er alleen al in september 2008 nog meer dan 15.0000 woningen verkocht, in 2012 is dit nog niet de helft, ietsjes meer dan 7000. Een daling van ongeveer 55%!

Als we nu augustus én september 2012 bij elkaar optellen komen we op slechts vijftienduizend verkochte woningen. Dit schiet natuurlijk niet op. Ik verwacht echter wel een eindspurt voor het einde van het jaar. Als verkoper in de huidige markt zou je niet heel verstandig zijn om deze laatste paar maanden nog vast te houden aan de vraagprijs waarbij je nog steeds geen serieus bod hebt gehad. De term serieus betekent overigens wat anders dan in 2008. Nu gaat het erom of de potentiële koper ook echt wil kopen, niet hoe hoog de bieding is.

Vanaf 1 januari 2013 immers, mogen de kopers slechts alleen de vraagprijs laten financieren. Dan moet die keuken en badkamer je maar net bevallen en het huis al een beetje geïsoleerd zijn, want dat zit er dus niet meer in. Tenzij je daar een aparte financiering gaat afsluiten, waarbij geldt dat alleen de echte meerwaarde financierbaar is; zeg maar 50% van de dakkapel of 40% van de keuken.

De grote vraag is natuurlijk hoe de gemeentes de dalende inkomsten gaan opvangen. De onroerende zaak belasting ( ozb ) mag maar beperkt stijgen. De goede lezer van deze beperking heeft echter allang gezien dat het hier een landelijke gemiddelde norm betreft, zonder straf voor de gemeentes, die hierover heen gaan (want zielig en niet in het belang van de burger).

Pa Pinkelmans ziet de bui al hangen: 1. Straatverlichting? Muntje erin; 2. De gemeenteloketten krijgen eindelijk de langgekoesterde NS-opzet: paspoort uit het automaat is goedkoper dan aan het loket, maar bij het loket krijg je tenminste eindelijk een goeie café-au-lait, want de gemeentebalies worden vanaf 2013 commercieel uitgepacht; waarbij: 4. Sommige gemeentes zullen besluiten met het stoppen van dienstverlening in zijn geheel: wat resteert is dan die vandaalbestendige van de NS overgenomen automaat, waaruit paspoorten,  rijbewijzen zullen komen bij overmaking van de resterende centjes op u rekening. U zei: hoe gaat het dan met de bouwvergunningen? Ach kom: heeft u alinea drie niet gelezen? 3. Parkeervakken standaard iets te klein, waardoor je altijd een prent krijgt voor overschrijding van de vakken (welke wordt uitgeschreven door een verbaal niet sterke stadswacht met toestemming tot aanhouden als je ietwat vervelend wordt);

Zo zullen er meer besluiten worden genomen door de gemeentes. Ik ben zeer benieuwd wat uw gemeente voor maatregelen gaat nemen!

Wat u slechts kunt doen is uw woz-beschikking in de gaten houden. Ga er maar vanuit dat er minimaal 8% vanaf moet ten opzichte van vorig jaar, in de meeste provincies echter veel meer. De woz-meester regelt het graag voor u.

Drs. F.M. Rietbergen

juridisch adviseur

De WOZ-meester

Bron CBS